За съжаление, нямаме късмета да сме родени в страна, която да

...
За съжаление, нямаме късмета да сме родени в страна, която да
Коментари Харесай

Кои чужди езици, освен английския, е добре да знаят децата ви

За съжаление, нямаме шанса да сме родени в страна, която да се приказва интернационален език като британския или френския. Затова пък имаме шанс един от най-трудните езици да ни е майчин и да имаме вродена дарба да учим по-лесно непознати езици. Кои обаче да са тези езици. В свят, в който всеки приказва отгоре-отгоре британски, би трябвало да блеснеш по този начин, че да бъдеш друг от другите. Кои са „ печелившите “ езици, се дефинира релативно комплицирано – толкоз комплицирано, колкото и да се направи средносрочна икономическа прогноза. Защото езиците носят изгода тогава, когато се употребяват в действителния живот – когато свързват хората от разнообразни страни и им оказват помощ да работят дружно.

 Екип от английски психолози са пресметнали, че най-перспективните езици в близко бъдеще (след 10 години) ще са немски, френски и китайски (аз бих добавила и испански). И в случай че за британчетата това значи да научат един спомагателен език, за нашите деца това значи да научат два – британския и най-малко още един от другите. Това ще ги направи същински съответни на връстниците им, с които след 10 години ще се състезават за все по-малкото работни места (ако имаме вяра на мрачните прогнози за роботите, които щели да ни вземат работата,­­ в което ние надълбоко се съмняваме).

И по този начин, за какво тъкмо тези четири езика?

Френски се приказва в доста от африканските страни, в които занапред ще се влага. Страни, в които развиването на стопанската система и правенето на бизнес ще стават все по-привлекателни. Освен това френски се приказва във Франция и Канада – страни с развита стопанска система, в които говоренето на британски просто не е известно. Затова ще завоюва този, които може да каже Oui, je peux.

 Немски. Германия е най-голямата стопанска система в Европа и дом на големи концерни от всички браншове на промишлеността. Ако желаете децата ви да се занимават със сериозен бизнес, Германия е мястото. А немският еезикът.

Или по-точно – мандарин. Езикът, който се приказва от най-вече хора на света, ще става все по-голям с превръщането на Китай във водеща стопанска система. Да, може и на британски, само че е доста по-различно, когато приказваш локалния език и познаваш локалната просвета.

 Испански. Наричан и кастилски език той е най-разпространеният романски език – говорен за към 548 млн. души. Той е вторият по разпространяване (след китайския) роден език (за към 470 млн. души) и третият най-говорим език в света (след британския и китайския).

 Разбира се, този лист е извънредно неизчерпателен. Какъвто и непознат език да научи детето ви, като допълнение към британския, ще му разкрие нов, непредвиден свят, ще го срещне с друга просвета и обичаи, ще му помогне да придобие по-широк взор върху света. И това в случай че не е причина за успех…

Инфо: www.edna.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР